Firestone WinterHawk 3

Firestone WinterHawk 3

Firestone WinterHawk 3 információ

Kitűnő választás kis és középkategóriás autókra, kiegyensúlyozott teljesítménnyel minden téli időjárási körülmények között.

Az abroncsvállon található 3D pengeszerű mikro-mintaárkok fokozzák a mintablokkok merevségét, a tapadást és a kezelhetőséget. A 2D mikro-mintaárkok kellő stabilitást biztosítanak, de a megfelelő helyen rugalmasságot adnak fokozva a hosszanti tapadást/gyorsulást. (ábra 1.)

A NanoPro-Tech technológia molekuláris szinten szabályozza a gumikeverék összetevőinek kölcsönhatását. A NanoPro-Tech polimerek biztosítják az optimális szilikaeloszlást és a gumikeverék rugalmasságát hidegben is, a maximális tapadás és az úttal való optimális kapcsolat érdekében szélesebb hőmérsékleti skálán is. (ábra 2.)

Az állandó profilmélység az abroncsvállak között és a nagyobb számú mintablokk jobb mintablokk-mintaárok arányt és nagyobb borda számot eredményez. A nagyobb borda számnak köszönhetően a futófelület jobban meg tud kapaszkodni a hóban és nő a hószelő erő. (ábra 3.)

A WH2EVO-hoz képest az új WH3 profilmélysége állandó, így nő a borda szám az abroncsvállban megóvja a mintablokkok merevségét. (ábra 4.)

A lépcsőzetes hosszanti mintaárkok elvezetik a vizet hatékonyan csökkentve az aquaplaning veszélyét, maximalizálják az élhatást a téli tapadásnál (ábra 5.)

Az állandó profilmélység, a nagy számú hosszanti és átlósirányú mintaárokkal együtt elősegíti a víz és a latyak hatékonyabb elvezetését.

A nagyszámú átlósirányú mintaárok elvezeti a latyakot és a vizet a futófelület központi részéről. Ennek köszönhetően nő az aquaplaninggel szembeni ellenállás. (ábra 5.)

Tartós mikro-mintaárkok a téli tapadás maximalizálására még a harmadik/negyedik télen is. (ábra 6.)

Bizonyos országokban előírás* 3-4mm min. profilmélység a futófelület háromnegyede. (ábra 7.)

A Winterhawk2 Evo-t és Winterhawk 2v Evo-t váltja fel. Elődjéhez képest 30%-kal nőtt a futásteljesítménye, 10%-kal jobb teljesítményt nyújt nedves útfelületen és jelentősen javult a vonóereje friss és tömör havon is. (ábra 8.)

Kiegyensúlyozott téli teljesítmény a középkategóriában, az ár-érték arányos terméket kereső vezetőknek.

Firestone

A Firestone a Bridgestone középkategóriás márkája, eredetileg Amerikából származik.

A Firestone kínálata

A Firestone széles körben kínál személyautóra, 4x4/SUV, haszonégépjárműre és mezőgazdasági gépekre gumiabroncsokat.

Népszerű választása az amerikai autógyártóknak elsőszerelésre, mint pl. a Chrysler, a Jeep, a Dodge, de a Toyota és Fiat modellek is kerültek Firestone abroncsokkal forgalomba.

A Firestone középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A Firestone gumiabroncsok a Bridgestone gyáraiban készülnek. A Bridgestone Corporation és leányvállalatai világszerte több mint 140 000 embernek adnak munkát, 25 országban (köztük Magyarországon is), 178 gyárban. Európai székhelye Belgiuman, Brüsszelben található, a Bridgestone Europe házán belül.

A tulajdonos

1988 óta a Bridgestone csoport tagja.

A Firestone története

A vállalatot 1900. augusztus 03-án Harvey S. Firestone alapította az Ohio állambeli Akronban az Egyesült Államokban. 1903-ban kezdték el saját márkás termékeik gyártását és három évvel később már Henry Ford 2000 (!) garnitúra Firestone abroncsot rendelt a T-modellekhez elsőszerelésként. 1926-ban a vállalat megnyitotta a világ akkori legnagyobb gumiültetvényét, többi mint 4 000 négyzetkilométernyi területen. 1928-ban Brendtfortban (Anglia) is épült Firestone gyár, viszont ez ma már nem működik, 1979-ben bezárt. A vállalat 1936-ban ismét új gyárat nyitott Memphisben (USA), akkoriban a legtöbb embert foglalkoztató - több, mint háromezer fő - és a legnagyobb gumiabroncsgyártó vállalat volt. 1963. július 1-jén ünnepehette a Memphis-i gyár az egy milliomodik gumiabroncs elkészülését. A gyárat 1982-ben szintén bezárták. A II. világháború alatt tüzérségi lövedékeket, alumínium hordókat, ételszállító edényeket és egyéb gumírozott katonai felszereléseket gyártott. 1979-ben a vállalat összeomlását John Nevin akadályozta meg azzal, hogy minden nem gumiabroncshoz kapcsolódó vállalati részleget leválasztott. Az akkor 17 működő Firestone gyárból kilencet bezáratott. 1988-ban a Bridgestone megvásárolta a Firestone-t.

Versenysport

1911-től jelen van a motorsportonkban, az IndyCartól kezdve Forma 1-ig.